Ořechové slzičky

TĚSTO :

300 g hladké mouky
140 g cukru moučka
200 g rostlinného tuku
1 vejce
1/2 lžičky mleté skořice

KRÉM :

125 g másla
50 g moučkového cukru
1 vejce
1/4 dl rumu
hrst mletých ořechů

POLEVA :

50 g moučkového cukru
15 g tuku

NA ZDOBENÍ  : 

mleté ořechy
nastrouhaná hořká čokoláda 65%

 

 

POSTUP :

Jako u dalších receptů na vánoční cukroví, i zde je postup velmi jednoduchý. Mouku prosejte na vál, přidejte na kousky nakrájený tuk, cukr, mleté oříšky, vajíčko a skořici a vypracujte hladké těsto. Pokud preferujete oříšky lískové místo vlašských, doporučujeme trochu mouky ubrat – lískové jsou méně tučné, a těsto by se vám pak mohlo sypat. Hrudku těsta uložte aspoň na hodinu do ledničky odpočinout. Pak ji vyválejte na plát tenký asi 3 mm a vykrajujte z něj slzičky nebo oválky. Polovinu upečeného těsta potřete krémem (nejlépe cukrářskou zdobičkou, s tou to rychle odsýpá a hezky vypadá) a druhou polovinou přiklopte. Nechte ztuhnout.

 

Sladké

 

Z <https://www.prozeny.cz/clanek/peceme-cukrovi-s-hankou-orechove-slzicky-19065

Updated: 19.12.2022 — 16:49

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme