Plněné papriky

4-6 paprik , podle hladu
1/2 kg mletého masa mix
50 g suché rýže
2 střední cibule velmi jemně krájené
1/2 l hovězího vývaru
400g rajčatového pyré nebo loupaná rajčata v plechovce
2 lžíce hladké mouky
1/4 lžičky mletého nového koření
1/4 lžičky mletého bobkového listu
1 lžička mletá sladká paprika
citronová šťáva
cukr podle chuti
sůl & pepř

Plněné papriky s rajskou omáčkou jsou známé české jídlo, které je jednoduché a chutné. Plněné papriky jsou známé v mnoha světových kuchyních. Ty naše české jsou obvykle plněné mletým vepřovým nebo míchaným masem s rajčatovou omáčkou. Jako přílohu si připravte prakticky cokoli, rýži, knedlíky, těstoviny.

POSTUP :

Paprikám vykrojte stopky. Je šikovné si opatrně odkrojit i špičky, aby vznikl malý otvor, kterým uniká vzduch a pak se lépe paprika plní. V pánvi si na oleji orestujte velmi jemně  nasekanou cibuli a  1/2 si pak dejte stranou. Druhou polovinu zaprašte hladkou moukou a chvilku orestujte a poté přidejte rajčatové pyré, hovězí vývar, bobkový list a nové koření. Vše povařte na mírném plameni zhruba 10 minut. Poté rozmixujte do hladka. Ještě dochuťte citronovou šťávou a cukrem podle chuti a omáčka je připravená.
Mezitím si smíchejte mleté maso s cibulí, přidejte vařenou rýži, mletou sladkou papriku a vše promíchejte. Takto připravenou směsí plňte papriky po okraj a pokládejte do pekáčku. Pečte 30 – 40 minut při 170° C, poté zalejte rozmixovanou a dochucenou omáčkou a vraťte vše do trouby na dalších 30-40 minut při 170°C. Mezitím, co se vám jídlo peče si můžete připravit přílohu.

 

Mleté

 

Z <https://bestrecepty.cz/recept/zapecene-plnene-papriky-s-rajskou-omackou/

Updated: 5.5.2024 — 18:17

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme