Ovesná kaše

0,5 l mléka
4-5 lžic mletých ovesných vloček
1 jablko
další ovoce dle možností (borůvky)
1 lžíce přepuštěného másla
1 lžíce nejlépe hnědého cukru
1/2 lžičky mleté skořice

 

 

 

 

 

POSTUP:

Nejprve si na pánvi v přepuštěném másle zkaramelizuji cukr. Pak přidám mletou skořici a na kousky krájené jablko. Jablko nechám změknout a odložím stranou. Mezitím si ohřívám mléko. Ovesné vločky melu předem v nástavci tyčového mixeru. Za stálého míchání do vlažného mléka přidávám namleté vločky .

 

 

Teplé předkrmy

Updated: 3.7.2021 — 0:36

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme