Papriky plněné Olomouckými tvarůžky

 

olomoucke125 g Pravé Olomoucké tvarůžky s kmínem
150-200 g uzeného masa nebo uzeniny
(dva špekáčky)
3 papriky
1 střední cibule
2 lžíce hořčice
olej

Recept jsem nalezl v balení Olomouckých tvarůžků s kmínem. Zaujal mě, rozhodl jsem se ho vyzkoušet a malinko jsem ho upravil. V původním receptu jsou použity jako uzenina špekáčky. Nahradil jsem je vařeným uzeným masem, například kolenem, žebírky. Výsledek předčil očekávání. Ale myslím, že s vhodnou uzeninou se taky nic nezkazí.

POSTUP PŘÍPRAVY: 

Paprikám seřízneme vršky, trochu šikmo a vydlabeme je. Cibuli, uzené maso (uzeninu) tvarůžky nakrájíme na malé kostičky (5-8 mm) a smícháme s hořčicí, směsí naplníme papriky. Uzavřeme seříznutýmy vršky papriky, vložíme do vymaštěného pekáčku, nebo na plech. Nyní oceníme, pokud jste mě poslechli a jsou papriky seříznuty šikmo, otočíme tak, aby víčka doléhala vlastní vahou. Potřeme papriky olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě, až se začnou objevovat první malé zahnědlé flíčky.
0dobre
Autor: Jan Hlaváček podle AW Loštice

0tlzpet

předkrmy teplé

Updated: 31.3.2017 — 17:29

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme