1 krabička olejovek (125 g)
100 g másla
1 vejce uvařené na tvrdo
40 g salámu
1 kyselá okurka
20 g cibule
sůl
sladká paprika
citronová šťáva
POSTUP PŘÍPRAVY:
V misce pěnovitě utřeme máslo, přidáme k němu prolisované olejovky částečně i s olejem, jemně rozsekaný salám, nastrouhanou, vymačkanou okurku a jemně rozsekané vejce. Směs dobře promícháme. Potom k ní přimícháme jemně rozsekanou cibulku, sůl a papriku a zakapeme citronovou šťávou.
Autor: V. Vrabec Studená kuchyně, SZdN Praha 1957.
krabička olejovek (125 g)
100 g másla
1 vejce uvařené na tvrdo
+jedno na ozdobu
40 g šunky
2 kyselé okurky
20 g cibule
100 g tvarohu nebo žervé
sůl
POSTUP PŘÍPRAVY:
V misce pěnovitě utřeme máslo, přidáme k němu prolisované olejovky i s olejem, (vybereme páteře) jemně rozsekanou šunku, nastrouhanou, vymačkanou okurku a jemně rozsekané vejce. Směs dobře promícháme. Potom k ní přimícháme jemně rozsekanou cibulku, sůl a zakapeme citronovou šťávou. K ozdobení na závěr můžeme požít jarní cibulku.
Autor: J.Hlaváček