Rozlítaní ptáčci

rozlitany_ptacek6 plátků dobrého hovězího (i roštěnka)
50 g anglické slaniny vcelku
50 g špeku

3 ks nožičky párků
2 ks vejce natvrdo
1-2 ks cibule
150 g sádla nebo oleje
750 ml vývaru
2 lžíčky hladké mouky
několik kuliček černého pepře a nového koření
sladkokyselé okurky
mletý pepř, sůl
hořčice

POSTUP PŘÍPRAVY:

Naklepané plátky hovězího masa okořeníme pepřem, osolíme a potřeme hořčicí. Na sádle nebo oleji spolu s kostičkami špeku uděláme do zlatova nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme maso, které zprudka opečme z obou stran. přidáme dvě lžičky hladké mouky a uděláme cibulovou jíšku. Vlijeme vývar, přidáme lžíčku hořčice, koření, a jedno vejce natvrdo a uzeninu, obojí velmi  nadrobno krájené. Aby omáčka měla španělskoptáčkovou chuť. Zamícháme a maso dusíme doměkka, nejlépe v troubě, asi 120°C. Až maso změkne, přidáme okurky, párky a další natvrdo vařené vejce, vše krájené načtvrtky, anglickou slaninu krájenou na proužky. Zamícháme a necháme ještě 10-15 minut mírně probublávat. Pokrm dle chuti okořeníme pepřem, případně dosolíme a podáváme s přílohou podle chuti, ale nejlépe s dušenou rýží.

  • Toto je ŠPEK, žádné libové
    Toto je ŠPEK, žádné libové
  • Toto je SLANINA, libové proužky, někdy nazývaná anglická
    Toto je SLANINA, libové proužky, někdy nazývaná anglická
  • toto je opečená anglická slanina
    toto je opečená anglická slanina

0zapsano

 

Autor : podle Recepty on line  (inspirace)

0tlzpet

Hovězí maso

 

 

 

Updated: 17.5.2017 — 23:20

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme