Šneci z listového těsta

sneci_8listové těsto
šunka
sýr
varianta II Niva

vejce

 

POSTUP PŘÍPRAVY:

První varianta je masožravá, Listové těsto si rozválejte natenko, posypte grilovacím kořením a poklaďte plátky šunky. Na šunku rozložte plátky sýra. Můžete použít libovolný plátkový sýr. Zamotejte do rolády, konec rolády potřete rozšlehaným vajíčkem, aby se krásně „přilepil“ a roláda se nerozbalovala. Krájejte na cca 1cm široké plátky. Narovnejte plátky na plech vystlaný pečícím papírem, potřete vajíčkem a posypejte sezamovým semínkem. Místo potření můžete do vajíčka namáčet – viz. níže u druhé varianty. Pečte na 180°C do zezlátnutí.
Podávejte se zeleninou nebo zeleninovým salátem.

Druhá vegetariánská varinata mi osobně chutná více. Na tu si opět připravte natenko rozválené listové těsto a cca 250g nahrubo nastrouhané Nivy. Ničím nekořeňte, Niva je dost slaná a má i charakteristickou chuť, kterou není dobré ničím přebíjet. Zarolujte, konec potřete vajíčkem, aby se vám roláda nerozmotávala. Krájejte 1cm široké plátky a můžete je buď potírat nebo ve vajíčku namáčet – je to i rychlejší. Namočte a namočenou stranou nahoru narovnejte na pečící papír. Kromě sezamových semínek doporučuji ozdobit ještě burskými oříšky. Já používám nesolené, ale pokud máte jen slané, myslím, že to nevadí. Dodají tomu skvělou „tečku“. Upečte opět ve vyhřáté troubě na 180°C

 

[huge_it_slider id=“31″]

0zapsano

 

Autor + foto : Monika Brýdová

 

0tlzpet

Pečivo slané

Updated: 11.3.2017 — 2:45

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme