Kuřecí maso – nakládání (citronování)

Kuřecí maso před téměř všemi úpravami “citronuju” , tedy nakládám do citronové šťávy.  Pokud se jedná o vykostěná stehna, nebo prsíčka, která budou použita jako plátky, řízky nebo jinak dělená, tak je naklepu, osolím o trochu méně než obvykle, pokapu citronovou šťávou a naskládám na sebe. Přikryju mikrotenovou nebo potravinářskou folií tak, aby maso bylo téměř bez přístupu vzduchu. Nechám v lednici alespoň 24 hodin. Maso je potom neuvěřitelně šťavnaté. Musí zmizet vůně citronu. I prsíčka, která jsem nikdy nejedl, že jsou suchá – to je neskutečné překvapení a pochutnání !!
kurcitObdobným způsobem “citronuju” i další kuřecí díly nevykostěné, efekt je stejný. Několikráte jsem zkoušel “citronovat”  před pečením i celé kuře, výsledek byl obdobný, i když ne tak markantní. Prozatím mám vyzkoušeno, že tento postup se dá s úspěchem aplikovat na krůtí maso. Všichni co tvrdí  “krůtu já nejím, ta je strašně suchá” pak nevěří, že jedí krůtí maso. Tento postup nepoužívám při nakládání do sojové nebo obdobné omáčky.

0dobre

Autor : Jan Hlaváček

0tlzpet

Kuřecí a nádivky

Updated: 24.3.2017 — 0:30

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme