Těstoviny s uzeným lososem

testoviny_s_uzenym_lososem400 g dlouhých těstovin
2 lžíce olivového oleje
feta nebo balkánský sýr
120 g uzeného lososa
300 ml smetany ke šlehání
150 ml whisky
2 lžíce krájeného koriandru nebo petrželky
mletý cayenský pepř
mletý černý pepř

POSTUP PŘÍPRAVY :

V jednom hrnci přivedeme téměř k  varu smetanu, ve druhém whisky. Smícháme smetanu a whisky a udržujeme v teple. Do směsi vložíme na proužky pokrájeného uzeného lososa a prohřejeme. Okořeníme cayenským a černým pepřem. Těstoviny uvařené na „skus“ ve vodě s 1 lžící oleje upravíme na talíře, omastíme zbylým olejem, přelijeme omáčkou a posypeme nastrouhaným nebo rozdrobeným balkánským sýrem nebo fetou. Dvěma vidličkami promícháme, ozdobíme petrželkou nebo koriandrem a podáváme.

0dobre

 

Autor:  Jan Hlaváček

 

0tlzpet

Těstoviny

Updated: 4.3.2017 — 19:55

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme