400 g špaget
2 lžíce přepuštěného másla
2 stroužky česneku
1 malinká cibule
1 filet z lososa bez kůže
250 ml smetany 12%
lžička hladké mouky
citrónová šťáva
sůl,
špetka mletého bílého pepře
sekaný kopr (může být mražený)
POSTUP PŘÍPRAVY:
Filet z lososa bez kůže osolíme, pokapeme citronem a necháme v lednici chvíli odpočinout. Na másle opečeme do zlatova dva stroužky na plátky pokrájeného česneku, vyjmeme a vyhodíme. Pak v tomto másle orestujeme do skelna velmi nadrobno krájenou malou cibuli. Přidáme na kostky nakrájený filet a osmažíme až zbělá a začíná se dělit, neboli lístkovat. Mezitím uvaříme těstoviny na skus v dostatečném množství osolené vody. Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku (potom se s citronem z lososa se nesrazí!) a přidáme k lososu. Prohříváme opatrně až k začátku varu. Okořeníme špetkou bílého pepře a sekaným koprem. Hustotu omáčky můžeme regulovat přidáním smetany nebo mléka. Na závěr ozdobíme koprem.
[huge_it_slider id=“19″]
Autor : Jan Hlaváček