Špagety se sýrovou omáčkou, kuřetem a špenátem

špagety podle hladu
1 větší kuřecí prsíčka
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce přepuštěného másla a
1-2 stroužky česneku a
větší mísa čerstvého špenátu
150 g Nivy
1 – 2 tavené sýry
200 ml smetany 30%
3 lžíce kukuřičného škrobu

 

 

 

 

POSTUP:

Spirálová metla i na teflon

Na oleji a másle pomalu opékáme plátky česneku do zlatova. Kuřecí prsíčka nakrájíme na kousky 2-3 x 2-3 cm, osolíme a obalíme v kukuřičném škrobu v pytlíku protřepáním. Na cedníku s velkými oky odstraníme prohozením přebytečný škrob. Hotový česnek vyjmeme a zvýšíme teplotu a velmi zprudka uděláme kuřecí maso za stálého míchání prohazováním do začínajícího zlatova. Pak vyjmeme a udržujeme v teple. Do pánve vlijeme smetanu a po chvíli přidáme nastrouhanou Nivu a tavený sýr. Kukuřičný škrob, který nám v pánvi zůstal pomáhá dělat omáčku hladkou. Omáčku šleháme nejlépe spirálovou metlou. Velmi krátce povaříme špenát v osolené vodě, pak scedíme, propláchneme studenou vodou, případně pokrájíme na 1 cm široké proužky. Do omáčky vrátíme maso, česnek a přidáme špenát. Pokud se nám zdá omáčka příliš “vodová” přidáme lžičku jíšky. (když se nikdo nedívá tak instantní 🙂 )

 

 

Autor : Jan Hlaváček

Těstoviny

 

 

 

 

 

Updated: 21.6.2022 — 1:26

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme