Těstoviny s klobásou salsicca

Těchto jídel jsem našel několik variant, nejzajímavější jsou tady. Určitě jich existuje více.

VARIANTA 1
INGREDIENCE:

čerstvé těstoviny (tagliatelle, nebo třeba pappardelle)
konzerva rajčat
1 klobásku salsicciu
1 velký stroužek česneku
pár snítek rozmarýnu (ideálně čerstvý, ale i kvalitní sušený je dobrý, ne drcený!)
olivový olej parmezán na posyp (vyndejte parmezán ven z ledničky včas, ať vynikne jeho chuť)

POSTUP:

V pánvi na oleji zlehka osmahneme česnek, ke kterému přidáme salsicciu. Vytlačte ji do pánve po kouscích přímo ze střívka). Opečte ji, aby nebyla syrová. Přidáme také pár snítek rozmarýnu pro provonění omáčky. Zalijeme rajčaty a necháme přibližně 20 minut zvolna pobublávat a redukovat. Připravte si těstoviny. Omáčka je hotová, jakmile zhoustne a vypaří se rajčatová šťáva. Když jsou hotové těstoviny i omáčka, přidejte těstoviny do pánve s omáčkou a vše pěkně promíchejte. Na talíři podávejte zasypané s právě nastrouhaným parmezánem.

Z <http://tomichutna.cz/testoviny-pro-chlapa-tagliatelle-s-klobaskou-salsicia>

 

VARIANTA 2 :
INGREDIENCE :

2 lžíce olivového oleje
200 g italských klobás salsiccia
4 stroužky česneku
1 plechovka krájených loupaných rajčat
1 lžička soli
1 lžíce cukru
1 špetka pepře
1 hrst hladkolisté petržele
350 g těstovin sušených
70 g sýru parmezánového typu

POSTUP :

Klobásu nakrájejte na kousky velikosti sousta. Ve větší hlubší pánvi rozpalte olej a opečte na něm uzeninu a tři oloupané a rozmáčknuté stroužky česneku. Často míchejte a opečte dozlatova, poté klobásu vyndejte a česnek odstraňte. Do uvolněné pánve vlijte plechovku rajčat, přidejte ještě půl plechovky vody a do omáčky prolisujte poslední stroužek česneku. Osolte, opepřete, přidejte cukr, zamíchejte a vařte mírným varem asi 20 minut. V mezičase uvařte těstoviny a nastrouhejte sýr. Na závěr do omáčky vraťte opečenou klobásu, přidejte scezené těstoviny a pořádnou hrst petrželky, zamíchejte a ihned podávejte posypané sýrem.

Z <https://www.e-culinaria.cz/italske-testoviny-s-klobaskou/>

 

VARIANTA 3:
INGREDIENCE : (pro 2 osoby)

2 ks italské klobásy “salsiccia”
4 lžíce olivového oleje
cca 200 g těstovin (nejvíce se hodí penne nebo špagety)
1 malá cibule
strouhaný tvrdý sýr – např. Gran Moravia, Grana Padano aj.

POSTUP:

Nakrájejte cibulku na drobno a dejte ji smažit na olivovém oleji přidejte salsicciu, ze které stáhnete kůži kolem a rozmačkejte ji na malé kousky mezitím dejte vařit vodu na těstoviny a osolte ji hotové těstoviny zceďte a smíchejte v pánvi podávejte posypané sýrem

Z <https://ilove-italy.cz/testoviny-s-klobaskou/>

 

VARIANTA 4 :
INGREDIENCE :

2 stroužky česneku
400 g tagliatelle all’uovo nebo jiných dlouhých vaječných těstovin
2 lžíce panenského olivového oleje
300 g čerstvé klobásky salsiccia
100 ml bílého vína
200 g třešňových rajčátek, přepůlených
mořská sůl a čerstvě mletý pepř

POSTUP :

Česnek oloupejte, překrojte podélně napůl a vyjměte zárodek klíčku. V pánvi na oleji pak česnek opékejte asi minutu dožluta. Vyjměte a do oleje dejte klobásku nakrájenou na kousky velikosti sousta (pokud možno sejměte střívko. Opékejte dozlatova, trvá to asi 4 minuty. Zvyšte plamen, podlijte vínem a vařte, až se téměř odpaří. Mezitím dejte vařit těstoviny podle návodu na obalu. Do pánve přidejte rajčátka a míchejte je 2 minuty, aby povolila. Osolte a opepřete. Vložte scezené těstoviny, ještě minutu míchejte a ihned podávejte.

Z <https://www.apetitonline.cz/recepty/7479-tagliatelle-s-klobaskou-salsiccia-a-rajcaty.html>

 

těstoviny

 

Updated: 20.10.2020 — 15:54

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme