Tvarohová bábovka

babovka_tvarohova250 g tvarohu
150 g cukru
200 g másla
4 vejce
250 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
kapka vanilkového extraktu
možno nahradit vanilkovým cukrem

POSTUP PŘÍPRAVY:

Utřeme máslo s  cukrem, pak přidáme žloutky a potom tvaroh a pár kapek vanilkového extraktu. Nakonec vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. Do těsta lze přidat mandle, ořechy, rozinky, případně část těsta obarvit kakaem a udělat mramorovou bábovku. Pečeme při teplotě cca 160° – 170° C podle výšky těsta.

0dobre

 

Autor : Darina Hlaváčková

0tlzpet

Sladké

Updated: 18.6.2017 — 0:16

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme