Špagety s česnekem ( aglio olio)

spagety_s_cesnekem400 g špaget
4 stroužky česneku
100 ml olivového oleje
lžíce posekané bazalky
čerstvě mletý pepř

Další možnosti jsou :
petrželka, rozmarýn,oregáno, máta, sekané nebo drcené chilli papričky

POPIS PŘÍPRAVY :

Na rozpáleném oleji krátce osmahneme dozlatova na plátky nakrájený česnek, přidáme čerstvě vařené horké špagety, osolíme, opepříme. Přehazujeme na pánvi dokud se se špagety neprohřejí a neobalí tukem. Před podáváním posypeme zvolenými bylinkami.

Na takto připravené těstoviny se strouhaný sýr v žádném případě v Itáii nedává!

0dobre

 

Autor :  Jan Hlaváček, podle M.D.Klímy

 

0tlzpet

Těstoviny

 

Updated: 24.7.2018 — 0:12

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme