Bramboračka

bramboracka3 mrkve
2 petržele
1/4 celeru
lesní houby mnoho-li
houbové koření
brambor podle vkusu
majoránka
3 stroužky česneku
kmín drcený
hovězí bujón
máslo
hladká mouka

POPIS PŘÍPRAVY :

V hrnci rozehřejeme trochu másla, na struhadle (WS – na nudličky 3×3 mm – pozn. JH) nastrouháme kořenovou zeleninu (u nás se strouhá, neb manžel brblá, když kousne do celeru). Zeleninu lehce obděláme na másle. Mezitím si oloupeme brambory a nakrájíme na kostičky (u nás musí být vše přesně, tak 5mm na 5mm (přeměříme šuplérou). Zeleninu přelijeme vroucí vodou, přidáme 1-2 kostky bujónu dle množství polévky, nakrájené brambory a očištěné a nakrájené houby – čím víc, tím máme polévku radši. Vše chvilku povaříme, přidáme majoránku (dáváme poměrně hodně, 2 pol. lžíce), kmín, česnek utřený se solí.
Vedle na pánvičce si uděláme jíšku z másla a hladké mouky a necháme trochu zchladnout. Ochutnáme polévku, zda není nutno dosolit. Jakmile jsou brambory téměř uvařené, zavaříme v polévce jíšku a ještě chvilku povaříme. Pokud nemáme čas, můžeme nahradit jíškou sypanou instantní, ale není to úplně ono.
0dobre


Autor :  Darina Hlaváčková

0tlzpet

polévky, zavářky

 

Updated: 18.2.2017 — 16:18

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme