Buřty – špekáčky v pivu

foto šikovný kuchař

1 – 2 ks kvalitních špekáčků na osobu
2-6 ks stroužků česneku
1-2 ks větší cibule
1 ks feferonku (lze vynechat)
500 ml černého piva
400 ml drcených rajčat
1 lžičku sladké papriky
1 lžičku pálivé papriky
pepř čerstvě mletý
sůl

POSTUP:

Špekáčky podélně rozřízněte, povrch nakrojíme do kříže. Připravené špekáčky rozložíme na pekáček a dáme do trouby vyhřáté na 180 °C mírně zapéct, necháme je tam 15 minut, jednou otočíme. Cibuli nakrájíme na půl kolečka. Smícháme pivo s rajčaty a nasekanou feferonkou, dochutíme mletou sladkou i pálivou paprikou, prolisovaným česnekem, nejlépe čerstvě namletým pepřem a solí. Z opečených buřtů slijeme část tuku, pak pod buřty dáme cibuli a pekáč přelijeme směsí z piva a rajčat. Pečeme v troubě 1 hodinu, občas zamícháme. Podáváme například s čerstvým pečivem.

 

 

Teplé předkrmy

 

Updated: 13.6.2020 — 0:53

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme