1,5 šálku (360 ml) mouky
(podle USA snad polohrubá)
3 lžíce cukru
1 prášek do pečiva
1/4 lžičky soli
1/8 lžičky muškátového oříšku
2 vejce (pokojová teplota)
1,5 šálku (360 ml) mléka (pokojová teplota)
1/2 lžíce vanilkového extratu (až dojde , použijte vanilkový cukr)
3 lžíce másla, další na smažení
POSTUP PŘÍPRAVY :
Suché ingredience smícháme v míse. V druhé míse našleháme vejce, za stálého míchání přilijeme mléko, vanilku a rozpuštěné (přepuštěné) máslo. Mokré ingredience vlijeme do suchých a šleháme dokud se těsto nespojí. Odměříme 1/4 hrnkové dávky(?) a smažíme na másle na střední teplotě asi 2 minuty na jedné straně (dokud se na povrchu nevytvoří bublinky) a asi 1 minutu na druhé straně.
Jíme polévané javorovým sirupem, máslem. Mohou se dělat i s ovocem ( borůvky ).
Autor : Cassey Prochazka