Fish and chips

fish_and_chips4 střední brambory
4 střední filety z tresky
3/4 šálku hladké mouky
2 lžíce kukuřičného škrobu 
1/4 lžičky papriky
1/4 lžičky cibulového prášku
olej na smažení
1/4 lžičky prášku do pečiva
1/2 cup piva opravdu studeného

POSTUP PŘÍPRAVY :

Oškrábané brambory pokrájejte  na asi jeden centimetr silné hranolky. Ve velkém kastrolu uveďte do prudkého varu lehce osolenou vodu. Vsypte hranolky a co nejrychleji uveďte zpět k varu. Pak snižte var a mírně povařte asi 5 minut. Sceďte a rozprostřete na papírové utěrce a nechte úplně oschnout a vychladnout. (tohle je myslím skvělý trik, jak mít suché brambory a zkrátí dobu smažení !) V misce dobře promíchejte mouku, kukuřičný škrob, papriku a cibulový prášek. Obalte ze všech stran každý filet v moučné směsi. Dále si musíme vybrat. Buď použijeme zařízení s nastavováním teploty (fritézu), nebo si musíme použít teploměr. Když použijeme pánev (nejlépe s těžkým dnem) nalijeme vrstvu asi 3,5 cm oleje. Zahřejeme asi na 160°C. Připravíme si dva odkládací košíčky vyložené papírovými utěrkam. Smažíme brambory do právě se měnící barvy a nahnědlých hran. Každou usmaženou dávku chipsů přesuneme do košíčku, aby se odsál tuk. Když máme brambory dosmažené, přidáme pečící prášek do moučné směsi a dobře rozmícháme. Pak přidáme pivo a lehce zamícháme dohromady. Nevadí pokud nám zůstane několik hrudek.
, just make sure you do not overmix the batter or it will end up heavy.
Namočíme filety do těstíčka postupně smažíme.
flip the fillets over with tongs when you see the edges start to turn light brown.
Přesuneme do druhého připraveného košíčku. Když máme všechny ryby poprvé usmažené, zvýšíme teplotu oleje na 190°C . a teď podruhé smažíme chipsy dokud nejsou zlatě hnědé a křupavé. Osušíme na papírové utěrce a osolíme. Smažíme podruhé ryby při vyšší teplotě opět pokud nejsou zlatohnědé. Osušíme opět na utěrce. Fish and chips podáváme s klínky citronu nebo sladovým octem.

0zapsano

 

Autor : inspirace Marc Matsumoto;  Valli Little & Amanda Biffin ,s úpravami

 

0tlzpet

Ryby a havěť

 

Updated: 24.4.2017 — 9:46

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme