750 g jeleního masa (plecko)
3 cibule
2 stroužky česneku
300 ml červeného vína
2 lžíce sádla
2 lžíce brusinkového kompotu
(v nouzi rybízové marmelády)
1/4 lžičky sušeného tymiánu
1/4 lžičky mletého nového koření
3 kuličky jalovce
1 lžíce červené papriky
1 feferonka (?)
1 bobkový list nebo 1/4 lžičky mletého
1/2 lžičky drceného kmínu
špetka mletého hřebíčku
sůl, pepř
na kostičky krájená střídka chleba
(podle potřeby na zahuštění)
POSTUP PŘÍPRAVY :
Na sádle uděláme cibuli do začínajícího zlatova. Přidáme maso nakrájené na kostky a zprudka opečeme. Přidáme česnek utřený se solí, po chvíli všechno koření. Podlijeme červeným vínem a horkou vodou, případně raději hovězím vývarem. Přidáme na malé kostky krájenou střídku staršího chleba. Táhneme v troubě asi dvě hodiny při 110°C.