2 husí nebo kachní krky
150 g husích nebo kachních jater, v nouzi kuřecích
nakrájená na kousky
2 lžíce husího sádla
150 g drůbežích srdíček
150 g drůbežích žaludků
200 g prorostlého vepřového masa, na kousky
2 rohlíky, na kousky
100 ml mléka
2 vejce
sůl
1/4 lžičky mletého zázvoru
2 stroužky česneku, utřeného se solí
2 lžíce strouhanky na vymletí ze strojku
POSTUP PŘÍPRAVY :
Uvaříme do měkka srdíčka a žaludky. Vývar můžeme použít na podlévání při pečení. Na střední kousky pokrájená játra udusíme do růžova na husím sádle, načež je ještě trochu pokrájíme. Husí sádlo pomůže i drůbežím k získání husí chuti. Pak k nim přidáme v mléce namočenou a vymačkanou housku, srdíčka, žaludky, pokrájené vepřové, sůl, pepř, utřený česnek, rozpuštěné sádlo a vejce. Vše dvakrát umeleme a naplníme jí kůži husího krku. Krk na užší straně zašijeme a naplníme . Lehce naplněný zašijeme a buď upečeme na husím sádle do zlatova nebo v osolené vodě mírně vaříme asi 1/2 hodiny.
Autor : Jan Hlaváček a internet