Plněné husí krky

plnene_husi_krky2 husí nebo kachní krky
150 g husích nebo kachních jater, v nouzi kuřecích
       nakrájená na kousky
2 lžíce husího sádla 
150 g drůbežích srdíček 
150 g drůbežích žaludků
200 g prorostlého vepřového masa, na kousky
2 rohlíky, na kousky
100 ml mléka
2 vejce
sůl
1/4 lžičky mletého zázvoru
2 stroužky česneku, utřeného se solí
2 lžíce strouhanky na vymletí ze strojku

 

POSTUP PŘÍPRAVY :

Uvaříme do měkka srdíčka a žaludky. Vývar můžeme použít na podlévání při pečení. Na střední kousky pokrájená játra udusíme do růžova na husím sádle, načež je ještě trochu pokrájíme. Husí sádlo pomůže i drůbežím k získání husí chuti. Pak k nim přidáme v mléce namočenou a vymačkanou housku, srdíčka, žaludky, pokrájené vepřové, sůl, pepř, utřený česnek, rozpuštěné sádlo a vejce. Vše dvakrát umeleme a naplníme jí kůži husího krku. Krk na užší straně zašijeme a  naplníme . Lehce naplněný zašijeme a buď upečeme na husím sádle do zlatova nebo v osolené vodě mírně vaříme asi 1/2 hodiny.

0dobre

 

Autor : Jan Hlaváček a internet

 

0tlzpet

husa, kachna

0tlzpet

Droby

Updated: 3.12.2017 — 13:39

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme