Houbová roláda II

houbovy_zavin_IIlistové těsto
500 gramů čerstvých hub
sádlo nebo máslo
2 cibule
kmín, sůl
3 vejce
10 dkg nivy
vejce a mléko na potření

POPIS PŘÍPRAVY :

Na pánvičce usmažíme klasickou smaženici: na sádle nebo másle orestujeme tak 2 větší cibule, přidáme houby, osolíme, okmínujeme, podusíme, počkáme dokud se všechna voda z hub nevypaří, přidáme vejce. Hotovou smaženici odstavíme a necháme vychladnout.
Mezitím si vyválíme ze dvou plátů listového těsta placky. Ty potřeme vejcem s mlékem a troškou soli, poté nandáme vychladlou smaženici, ale nebalíme jako štrůdl, ale jako roládu, takže náplň dáváme spíš ke kraji placky, než doprostřed jako u jablečného štrůdlu. Zavineme a spojem dáme dospodu na pečící papír na plech. Pečeme asi 20 minut, potíráme vejcem v mléce asi každých 5 minut, těsto pak zůstává krásně vláčné. Před koncem pečení, když už listové těsto zezlátne, nastrouháme trochu nivy a nandáme na roládu. Taky můžeme posypat sezamovými semínky nebo kmínem.

0zapsano

 

Autor:  podle Diny

 

0tlzpet

houby

Updated: 3.9.2016 — 0:33

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme