Kuřecí s chřestem


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/30605/virtual/www/wp-content/plugins/slider-image/slider.php on line 2131

kure_chrest_08kuřecí dle chuti
10 hlaviček chřestu
lžička cukru
1 lžíce přepuštěného másla
200 ml smetany na vaření 12%
2 lžíce strouhaného parmezánu
sůl
bylinky dle výběru (čerstvý tymián)

POSTUP PŘÍPRAVY :

Vykostěné stehno nebo kuřecí prsíčko, nebo dvě, pokrájíme na menší kousky. Rozpálíme přepuštěné máslo (nebo dobrý olej) a velmi zprudka na něm orestujeme maso, za prohazování dvěma vařečkami, lehce! do hněda. Až ke konci osolíme, aby nepouštělo vodu. Vyjmeme a uložíme do tepla. Například do alobalu. Mezitím si uvaříme oloupaný chřest v osolené a ocukrované vodě. Nejprve 3 – 4 minuty stonky pokrájené asi na 3 cm kousky, v poslední minutě přidáme odkrojené špičky. Scedíme, vhodíme do pánve po opékání masa a velmi krátce restujeme. Přidáme smetanu a sýr jemně mícháme. Na závěr vrátíme maso.

Přílohou mohou být libovolné těstoviny, v našem případě špagety. S knedlíkem bych si to nedával.

  • restování masa
    restování masa
  • hotové do alobalu
    hotové do alobalu
  • a zabalit, aby nevychladlo
    a zabalit, aby nevychladlo
  • vaří se chřest, hlavičky později
    vaří se chřest, hlavičky později
  • chřest v pánvi od masa
    chřest v pánvi od masa
  • zalito smetanou a ýrem
    zalito smetanou a ýrem
  • a maso je zpátky
    a maso je zpátky
  • výsledek, tenokrát se špagetami
    výsledek, tenokrát se špagetami

0dobre

 

Autor : Darina & Honza Hlaváčkovi

 

0tlzpet

Kuřecí a nádivky

 

 

 

Updated: 25.6.2016 — 18:18

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme