Krůti ragu

asi 800 g horní stehno
2-3 lžíce sádla (oleje)
2 střední cibule
250 g mrkve
150 g petržel
100 g celer
1 stroužek česneku
2-3 lžíce  rajského protlaku
2-3 dl slušného suchého červeného
5 malých žampionů
2 růžičky květáku
2 lžíce mraženého hrášku
sůl
pepř čerstvě mletý
1/4 lžičky nové koření mleté
1/4 lžičky bobkový list mletý
špetka tymiánu
šťáva z citronu 

POSTUP :

Na tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli do začínajícího zlatova. Vykostěné maso nakrájíme na kostky asi 3 cm a přidáme do hrnce. Osolíme maso a restujeme ho zprudka za stálého promíchávání , dokud se ze všech stran nezatáhne. Pak ho vyjmeme a udržujeme v teple. Do hrnce dáme na kostičky asi 8 a méně mm (mám to tak nejraději a líbí se mi to) nakrájenou kořenovou zeleninu, vše chvíli restujeme, taky dozlatova, aby byla vydušená voda. Vrátíme maso, přidáme rajčatový protlak, čerstvě mletý pepř, mleté nové koření, mletý bobkový list, tymián a vše zalijeme vínem. Podle potřeby podléváme maso horkou vodou (lépe vývarem) a dusíme ho za občasného míchání do změknutí podle kvality masa, až 90 minut. Když je maso skoro měkké přidáme na čtvrtky krájené žampiony a ne malé kousky květák. Dochutíme citronovou šťávou a česnekem, případně ještě i solí a pepřem. Na závěr přidáme vlastně už jen rozmrznout hrášek. Ragú necháme chvíli odležet a podáváme s knedlíkem, karlovarským knedlíkem nebo těstovinou nebo vlastně s čímkoli.

Podle : 

 

krůtí

Updated: 15.6.2020 — 22:34

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme