Omeleta “Sacher”

100 ml smetany ( šlehačky  )
3 čerstvá vejce
20 g polohrubé mouky
60 g cukru
špetka soli
máslo
meruňková zavařenina)

POPIS PŘÍPRAVY :

Do šlehací misky vyklepneme celá čerstvá vejce, přidáme polohrubou mouky a metličkou dobře vyšleháme. Vmícháme cukr a sladkou smetanu . Na pánvi rozpustíme plátek másla, omeletovou vaječnou směs rozetřeme po celé ploše pánve ( množství na pánev průměr asi 27 cm ) a v předehřáté troubě pečeme podle potřeby cca 15 až 20 minut. Hotovou omeletu opatrně stáhneme z pánve na nahřátý talíř a potřeme ji dobrou meruňkovou zavařeninou.

Nezapomeneme – přeložit a překrojit
Doporučujeme – posypat moučkovým cukrem s vanilkou
Připomeneme – podávat se šálkem kávy  🙂

Nezvu Vás kvůli omeletě do Vídně, ale proč si staré dobré vídeňské recepty nepřipomenout? Narazila jsem na něj při pročítání jedné z knih Václava Malovického. I když do Vídně to nemám zrovna daleko, raději jsem si tuhle “Sacher tutovku” nachystala doma. Předností omelety jsou zaručeně čerstvá, dobře vyšlehaná vejce a meruňková zavařenina. V tomto ohledu bych se známým vídeňským hotelem klidně soupeřila. Vejce mám naprosto čerstvá ze sousedčina dvorku, stará sotva pár hodin a domácí poctivou zavařeninu s vysokým podílem meruněk a lehce ošizenou o cukr jsem si zrovna v těchto dnech vlastnoručně navařila. Určitě nemůže být žádná druhá ještě meruňkovější než ta, kterou mám doma.
V tuto chvíli neexistuje nic, co by mé plány na omeletu mohlo zhatit. Venku je počasí pod psa, zrovna prší, proto mi ani nebude líto té chvilky v kuchyni a s chutí se ohřeju u horké plotny. Odměním se báječnou omeletou a atmosféru vídeňské kavárny si přičaruji šálkem voňavé vídeňské kávy. Rozhodně mi to stojí za to 🙂
Vídeňské kavárny si na dobrém šálku kávy zakládají a vídeňská káva se podává s pořádnou bílou čepicí husté ušlehané smetany. Věnujte ještě malou chvilku tomu, aby na vašem stole byla opravdová doma ušlehaná šlehačka, která na světě nemá  pražádnou konkurenci. Vaše vídeňská káva si ji zaslouží a omeleta na talíři tím bude poctěna.

Autor :  Šárčina škola vaření

 

sladké

Updated: 21.8.2020 — 0:53

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme