Kapr sv.Silvestra na sardeli a slanině

Filety z 1 kapra
Sardelky
Špek nebo domácí slaninu
Hladkou mouku
Olej na smažení
Přepuštěné máslo
Bujón nebo rybí vývar
Suché bile víno
Sůl a pepř

POSTUP

Filety nejdříve prošpikujte slaninou a sardelkami a  osolte.Rybu obalte v hladké mouce a na rozpáleném oleji smažte do zlatova.

Omáčka
Nejdříve rozpusťte máslo, přidejte hladkou mouku a vytvořte tmavší jíšku. Pro posílení chuti přidejte bujón nebo rybí vývar, přidejte podle potřeby vodu, pár lžic suchého bílého vína a dobře provařte. Na závěr omáčku dochuťte pepřem a solí. Kapra Sv. Silvestra můžete podávat s chlebem, jemným bramborovým salátem nebo s vařeným bramborem

Autor : od Richarda Tesaříka  

 

Ryby

Updated: 8.5.2020 — 20:20

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme