Ryba po Thajsku

Tak tady je s jasmínovou rýží

rybí filé
pasta červené karí
zázvor
česnek
cibuli
pórek

POSTUP

Udělal jsem k obědu thajskou rybu. Ta je jednoduchá a chodil jsem na ni v Bangkoku na letišti pod dálnicí do jedné vyvařovny. Koukal jsem, jak to dělají, a je to, přátelé, jednoduché. Kari, strouhaný zázvor a česnek ve woku upražíte na oleji, hodíte na to na kostky nakrájené filé a když je vše hotové a smíchané, hodíte na to uvařené čínské nudle a nakonec se na to prskne jedno vajíčko. Není to zrovna dieta, ale jídlo má mít nějakou chuť.

Podle Jana Čecha

Česnek prolisovaný, cibule na půlkolečka. Přidejte navíc i pórek na tenká kolečka. Karí pastu možno volit červenou, žlutou, zelenou. Přidávám sušenou čili papričku, kterou je možno vyndat. Zalijeme kokosovým mlékem, možnou doplnit zakysanou smetanou (JH).
Další rozšířené informace jsem našel na Stránkách Gurmánky, odkud je vypůjčen i obrázek

 

Ryby

Updated: 16.5.2020 — 15:35

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme