Ryba po Thajsku – kari, curry

rybí filé
curry (karí) pasta, nejlépe žlutá
5 cm zázvoru
česnek
cibuli
pórek
200 ml kokosové mléko
čínské instantní nudle (závitky)
sekaná petrželka (koriandr)

POSTUP: 

Na oleji ve woku smažíme cibuli a pórek. Když zeskelnatí přidáme posekaný česnek s karí pastou a  strouhaným zázvorem a lehce upražíme. Pak přihodíme na kostky nakrájené filé a když filé zbělá zalijeme kokosovým mlékem a promícháme Pak na to hodíme uvařené čínské nudle, prohodíme a na talíři ozdobímee petrželkou. Když se nám to v průběhu vaření zdá málo „karí“ , přidáme ještě přiměřené množství karí koření. 🙂

Podle Jana Čecha

Další rozšířené informace jsem našel na Stránkách Gurmánky

Ryby

Updated: 14.2.2023 — 21:43

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme