Ryba po Thajsku

rybí filé
curry (karí) pasta, nejlépe žlutá
5 cm zázvoru
česnek
cibuli
pórek
kokosové mléko
čínské instantní nudle (závitky)
sekaná petrželka (koriandr)

POSTUP

Karí pastu, strouhaný zázvor a česnek ve woku lehce upražte na oleji. Pak přidejte pórek na kolečka a cibuli na půlkolečka. Když zeskelnatí přihoďte na kostky nakrájené filé a když filé zbělá zalijte  kokosovým mlékem a promíchejte Pak na to hoďte uvařené čínské nudle, prohoďte a na talíři ozdobte petrželkou. Když se vám to v průběhu vaření zdá málo „karí“ , přidejte ještě přeměřené množství karí koření. 🙂

Podle Jana Čecha

Další rozšířené informace jsem našel na Stránkách Gurmánky

Ryby

Updated: 30.11.2021 — 16:13

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme