Krůtí rolky s kaštanovou nádivkou

kruti_rolady8 plátků z krůtích prsou, asi 1 cm silných
8 plátků anglické slaniny nebo pršutu
4 lžíce olivového oleje
sůl a pepř

NA NÁDIVKU :
250 g mletého drůbežího masa nebo oloupané jemně krájené šunkové klobásy
200 g vařených sekaných kaštanů
3 plátky toustového chleba + trochu mléka na namočení
1–2 vejce, ušlehaná vidličkou
1 malou, najemno nasekanou cibuli
2 lžíce rozpuštěného másla
2 lžíce koňaku
nasekanou čerstvou petrželku
sůl a pepř na dochucení

POSTUP PŘÍPRAVY :

Namočený a vymačkaný chléb spojte v míse s ostatními surovinami na nádivku. Směs osolte, opepřete a uložte na chvíli do chladu.  Plátky masa lehce osolte a opepřete. Na každý položte slaninu nebo pršut a lžící naneste nádivku. Srolujte a spíchněte nebo převažte kuchyňským provázkem. Mezitím předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů.  Rolky narovnejte do pekáčku a zakapejte olejem. Vložte do trouby a trochu opepřete. Za občasného obracení pečte dozlatova, 45–50 minut.

0zapsano

 

Autor a foto : Apetito

0tlzpet

Krůta, husa, kachna

 

 

 

Updated: 25.8.2017 — 0:15

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme