Kuřecí stehna na slanině – po uzenářsku

2  horní kuřecí stehna na osobu
(mohou být bez kůže)
100 – 200 g anglické slaniny
20 g másla ( přepuštěného )
1 – 2 lžičky sladké papriky
1 lžíce hladké mouky
kousek kostky drůbežího bujonu

POPIS PŘÍPRAVY :

Kuřecí stehna opečeme z obou stran na másle, vyjmeme a uchováme na chvilku v teple. Slaninu pokrájíme na opravdu jemno, nejlépe je použít slaninu krájenou na plátky, nebo dobře uzenou (gazdovskou). Opečeme ji a přidáme mletou papriku, pak mouku. Po chvíli podlejeme horkou vodou, přidáme kousek kostky drůbežího bujonu, rozmícháme a vrátíme kuřecí stehna. Dusíme, stehna průběžně obracíme. Dusíme do změknutí, asi 20-30 minut.

 

0zapsano

 

Autor:  Jan Hlaváček

 

0tlzpet

Kuřecí a nádivky

Updated: 2.3.2017 — 1:46

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme