2 horní kuřecí stehna na osobu
(mohou být bez kůže)
100 – 200 g anglické slaniny
20 g másla ( přepuštěného )
1 – 2 lžičky sladké papriky
1 lžíce hladké mouky
kousek kostky drůbežího bujonu
POPIS PŘÍPRAVY :
Kuřecí stehna opečeme z obou stran na másle, vyjmeme a uchováme na chvilku v teple. Slaninu pokrájíme na opravdu jemno, nejlépe je použít slaninu krájenou na plátky, nebo dobře uzenou (gazdovskou). Opečeme ji a přidáme mletou papriku, pak mouku. Po chvíli podlejeme horkou vodou, přidáme kousek kostky drůbežího bujonu, rozmícháme a vrátíme kuřecí stehna. Dusíme, stehna průběžně obracíme. Dusíme do změknutí, asi 20-30 minut.
Autor: Jan Hlaváček