Požarski kotlet

300 g kuřecích prsou
300 g kuřecích stehýnek
1 střední cibule, jemně krájená
a do skelna udělaná na másle
6 plátků toustového chleba bez kůrky
50 g másla pokojové teploty
200 ml smetany na vaření
sůl

 

POSTUP PŘÍPRAVY :

Kuřecí maso – bílé a tmavé maso – umelte v mlýnku na maso. Nakrájejte a zpěňte cibuli, nechte vychladnout a přidejte ke směsi. Z bagety odřízněte kůrku a chléb namočte do mléka nebo smetany, dokud úplně nezměkne a přidejte do směsi. Přidejte máslo a sůl podle chuti. Předehřejte troubu na 175 °C. Promíchejte opravdu dobře rukama masovou směs. Navlhčete si ruce a vytvořte oválné řízky. Rozpalte pánev ,přidejte olej a řízky opékejte 5 až 6 minut na jedné straně, poté 4 až 5 minut na druhé. Dokončete smažení všech řízků. Dejte je všechny na plech s pečícím papírem a dopečte v troubě 12 až 15 minut, dokud nebude šťáva z kotlety čirá.
(mám ještě jeden nápad, schovám na příště !)

mleté maso

 

 

Jedno ze světově nejznámějších ruských jídel je Pojarski Cutlet (Požarskaja kotleta, Kotlet Požarského), který se občas objevuje na jídelních lístcích celého světa a je považován za absolutně typicky ruský. Je to mleté kuřecí maso (někdy smíchané s mletým telecím) zformované do řízku, obalené v mouce nebo těstíčku a osmažené na másle. Nejde tedy o kotlet v pravém slova smyslu. Rusové totiž říkají „kotleta“ řízku. Tahle „kotleta“ se obvykle podává s bramborovou kaší a houbovou (smetanovou) omáčkou. Varianta, která se někdy objevuje různě po světě, používá směs kuřecího a lososového masa. V Rusku nikdy nechybí na okraji talíře ještě i nakrájená syrová okurka nebo syrový hrášek.

Ze Zápisníku labužníka

 

 

Grind chicken – white and dark meat – twice through meat grinder. Add ground veal. Chop and sautéed an onion, let it cool and add to mixture. Cut the crust off the baguette and soak the bread in milk or cream until very soft, add to mixture. Add butter and salt to taste. Preheat your oven to 350 degree F. Mix the meat mixture with your hands really well. Wet your hands and make oval-shaped cutlets. Heat a pan really well, add oil and fry cutlets 5 to 6 min on one side, then 4 to 5 min on the other. Finish frying all the cutlets. Put them all back in the pan and finish cooking in the oven for 12 to 15 min until juice from a cutlet is clear.

 

 

 

Updated: 19.1.2024 — 1:09

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme