Rillettes (rijet) masová pomazánka

rillettes_b1 kg sádla
1 kg plecka
1 kg bůčku (s kostí i kůží)
0,25 l bílého suchého vína
0,25 l vody
30 g soli
10 g čerstvě mletého pepře

POSTUP PŘÍPRAVY :

Sádlo pokrájíme na kostky asi 3 x 3 cm, maso může být o něco větší. Bůček vykostíme a odstraníme případnou kůži. Do hrnce s těžkým dnem dáme sádlo a za stálého míchání necháme až začne na mírném plameni pouštět tuk. Když se zdá opečené, po částech přidáme maso. Pak podlijeme nejlépe vínem smíchaným s vodou. Na středním plameni za stálého míchání necháme asi tři hodiny probublávat. Pak přidáme kosti, kůže, sůl, pepř, případně koření dle vlastní chuti. Podle potřeby podlijeme a necháme v toubě na asi 110° C táhnout. Maso by se nemělo péci a proto podle potřeby občas podléváme. Asi po třech hodinách sebereme svrchu sádlo, vyjmeme kosti a kůže. Maso dopepříme, rozmačkáme, podrtíme, rozmícháme a naplníme do menších šikovných nádobek. Navrchu zalijeme trochou sádla.

0zapsano

 

Autor : internet, Wikipedie

0tlzpet

Vepřové a telecí

 

Updated: 24.3.2017 — 0:38

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme