Skopové kotletky dušené

skopove_kotletyskopové kotletky ( hřbet )
1 lžíce sádla
1 hlavička česneku

POPIS PŘÍPRAVY :

Když maso z ovce, tak skopové!

Česnek – dle chuti minimálně jeden stroužek na kotletku. Z mého pohledu „koření číslo jedna“. Výrazná chuť ideálně doplňuje a koriguje typickou chuť a aroma skopového masa. Záleží, na jakou část v obchodě narazíte. Mnou zakoupené“kotletky“ pocházely z hřbetu. Hřbet rozporcujeme, to znamená rozřezáme „na žebra“. Zde je potřeba mít ostrý a pevný nůž. Občas budete bojovat s kostí. Vytvoříme kotletky a lehce je začistíme do podoby na obrázku. Tuk rozhodně neodstraňujte. Osolíme a lehce opepříme.

Na pánvi rozpálíme polévkovou lžíci sádla a do horkého tuku vložíme připravené kotletky. Necháme na obou stranách zatáhnout. Tato fáze musí probíhat na co nejsilnějším ohni. Nyní oheň trošku utlumíme a přidáme čtyři pětiny na plátky nakrájeného česneku. Česnek necháme zesklovatět (pozor na připálení, potom hořkne!) a následně přidáme vodu. Tím myslím tolik vody, aby bylo maso z cca 50% ponořené. Nevaříme, dusíme:) No a necháme dusit… Občas vše obrátíme, dle potřeby přidáme vodu. Maso měkne relativně pomalu. Po cca 20min přidáme zbytek česneku. Příprava na tlumeném ohni může trvat i hodinu! Kdo si počká, ten se dočká. Výsledkem je krásně měkké maso s dokonalým hnědým česnekovým výpekem.

Okamžitě servírujeme s čerstvou bagetou nebo jiným kvalitním bílým pečivem. Nebojíme se přebytečného sádla, od toho máme bagetku:) Famózní skopové aroma se propojilo s útočnou formací česneku. Kombinace sádla, česneku a výpeku ze skopového je neodolatelná! Dobrou chuť!

0zapsano

Autor : Gurmetklub – Ondřej

0tlzpet

Jehněčí,skopové

 

Updated: 8.9.2017 — 11:58

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme