Polévka lovecká houbovo-čočková

polevka_lovecka200 g čočky
20 g sušených hub
1 střední cibule
1 mrkev
5 kuliček černého pepře
3 kuličky nového koření
bobkový list
1 litr vývaru ( může být i z houbové kostky)
2 lžíce tuku (nejlépe přepuštěné máslo)
2 lžíce  hladké mouky
sůl
200 g šlehačky (jako možnost)

POSTUP PŘÍPRAVY:

Namočíme houby. Čočku propláchneme a necháme 2-3 hodiny namočenou ve studené vodě. Pak dáme novou vodu a s houbami,  půlkou cibule, kořením a pokrájenou mrkví uvaříme do měkka. Na tuku osmahneme nadrobno nakrájenou druhou půlku cibule, zaprášíme moukou a připravíme světlou zásmažku. Za neustálého prošlehávání metlou zásmažku zalijeme vlažným vývarem a vodou ve které se vařila  čočka a houby, uvedeme do varu a provaříme. Z čočky vyjmeme koření a s houbami a mrkví přidáme k provařené jíšce. Ještě  krátce povaříme. Na závěr je možné zjemnit polévku šlehačkou. Je možné tuto polévku uvařit i z čerstvých hub.

0zapsano

 

Autor : inspirace z Internetu

0tlzpet

Polévky

0tlzpet

Houby

 

 

Updated: 8.9.2017 — 0:34

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme