Z uzenáče (makrely)

1 střední uzenáč ( makrela má méně kostí)
1 lžíce másla
1 střední cibule
2 natvrdo vařená vejce
3 menší kyselé okurky
2 lžičky plnotučné hořčice

POSTUP PŘÍPRAVY:

0dobreObereme a vykostíme uzenáče. Cibuli nakrájíme velmi jemně (WS struhadlo). 1 vejce, 2 okurky pokrájíme na kostičky maximálně 3-4 mm. Přidáme změklé máslo, hořčici a utřeme, (dobře promícháme). Zbylou okurku a vejce pokrájíme na plátky na ozdobu.

 

cara1 střední uzenáč ( makrela )
125 g měkkého tvarohu nebo Lučiny
1 lžíce majonézy
1 střední cibule
2 natvrdo vařená vejce
3 menší kyselé okurky

POSTUP PŘÍPRAVY:

0dobreObereme a vykostíme uzenáče. Cibuli nakrájíme velmi jemně (WS struhadlo). 1 vejce a 2 okurky pokrájíme na kostičky maximálně 3-4 mm. Přidáme změklé máslo, hořčici, Lučinu, majonézu a utřeme, (dobře promícháme). Zbylou okurku a vejce pokrájíme na plátky na ozdobu. Je-li makrela tučnější, majonézu můžeme vynechat.

cara

1 střední uzenáč ( makrela )
100 g tvrdého strouhaného sýra
2 – 3 lžíce majonézy
citronová šťáva dle chuti

0zapsano

 

 

cara

 

0tlzpet

pomazánky

Updated: 8.3.2017 — 8:45

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme