1 střední uzenáč ( makrela má méně kostí)
1 lžíce másla
1 střední cibule
2 natvrdo vařená vejce
3 menší kyselé okurky
2 lžičky plnotučné hořčice
POSTUP PŘÍPRAVY:
Obereme a vykostíme uzenáče. Cibuli nakrájíme velmi jemně (WS struhadlo). 1 vejce, 2 okurky pokrájíme na kostičky maximálně 3-4 mm. Přidáme změklé máslo, hořčici a utřeme, (dobře promícháme). Zbylou okurku a vejce pokrájíme na plátky na ozdobu.
1 střední uzenáč ( makrela )
125 g měkkého tvarohu nebo Lučiny
1 lžíce majonézy
1 střední cibule
2 natvrdo vařená vejce
3 menší kyselé okurky
POSTUP PŘÍPRAVY:
Obereme a vykostíme uzenáče. Cibuli nakrájíme velmi jemně (WS struhadlo). 1 vejce a 2 okurky pokrájíme na kostičky maximálně 3-4 mm. Přidáme změklé máslo, hořčici, Lučinu, majonézu a utřeme, (dobře promícháme). Zbylou okurku a vejce pokrájíme na plátky na ozdobu. Je-li makrela tučnější, majonézu můžeme vynechat.
1 střední uzenáč ( makrela )
100 g tvrdého strouhaného sýra
2 – 3 lžíce majonézy
citronová šťáva dle chuti