1 balíček tvarůžků
250 g měkkého tvarohu
40 g másla
1 lžíce mléka
1 cibule
1/2 lžičky drceného kmínu
1 lžička sladké papriky, sůl
Změklé máslo utřete s tvarohem, přidejte vidličkou rozmačkané tvarůžky, jemně nakrájenou cibulku, kmín, papriku, sůl. Dobře rozmíchejte. Mažte nejlépe na celozrnný chléb či jiné pečivo.
1 balíček tvarůžků
1 mladá cibulka i s natí
Lučina
1 lžíce tatarské omáčky
1 lžíce hořčice
1 vařený brambor
50 g salámu
1 natvrdo vařené vejce
Brambory, salám, vejce můžeme jemně pokrájet nebo nastrouhat.
2 balíčky tvarůžků
1 větší cibule
sklenice piva
Dva balíčky měkkých tvarůžků vložíme do litrové láhve a zašroubujeme. Na teplém místě necháme 2-3 dny zrát. Pak pomeleme s 1 větší cibulí, dáme zpět do láhve, zalijeme sklenkou piva a pokmínujeme. Zavíčkujeme, postavíme na teplé místo. Když toto uděláme ráno, pozorujeme po celý den, jak hmota roste a večer již mažeme na chléb s máslem.
Autor: Jan Hlaváček s použitím internetu