Pomazánky z Olomouckých tvarůžků

1 balíček tvarůžků
250 g  měkkého tvarohu
40 g másla
1 lžíce mléka
1 cibule
1/2 lžičky drceného kmínu
1 lžička sladké papriky,  sůl

Změklé máslo utřete s tvarohem, přidejte vidličkou rozmačkané tvarůžky, jemně nakrájenou cibulku, kmín, papriku, sůl. Dobře rozmíchejte. Mažte nejlépe na celozrnný chléb či jiné pečivo.

cara

1 balíček tvarůžků
1 mladá cibulka i s natí
Lučina
1 lžíce tatarské omáčky
1 lžíce hořčice
1 vařený brambor
50 g salámu
1 natvrdo vařené vejce

Brambory, salám, vejce můžeme jemně pokrájet nebo nastrouhat.

cara

2 balíčky tvarůžků
1 větší cibule
sklenice piva

Dva balíčky měkkých tvarůžků vložíme do litrové láhve a zašroubujeme. Na teplém místě necháme 2-3 dny zrát. Pak pomeleme s 1 větší cibulí, dáme zpět do láhve, zalijeme sklenkou piva a pokmínujeme. Zavíčkujeme, postavíme na teplé místo. Když toto uděláme ráno, pozorujeme po celý den, jak hmota roste a večer již mažeme na chléb s máslem.

cara

0dobre
 Autor:  Jan Hlaváček s použitím internetu

0tlzpet

pomazánky

 

 

Updated: 8.3.2017 — 1:17

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme