Vejce Benedikt – pravá napodobenina

toastový chléb 1 plátek na porci
změklé máslo na potření
1 plátek dobré šunky na porci
1 vejce na měkko na porci
lžíce majolky zředěné nálevem z okurek
lžička sekané pažitky

 

POSTUP:

Tak tohle je už opravdová napodobenina napodobeniny. Ale v mnoha případech daných omezeními chutí rodiny (ztracené vejce nikdy !!!) , pracností je to alespoň malinko podobné originálu.
Takže nejdříve si připravíme majonézu ředěnou opatrně v malých krocích nálevem z okurek. Nebo se polepšíme a uděláme holandskou omáčku podle receptu vejce Benedikt bleskem. Nebo můžeme udělat úplně opravdovou holandskou omáčku. Nasekáme pažitku, opečeme do zlatova krajíčky toustového chleba a potřeme změklým máslem. Uvaříme pečlivě a opatrně vejce naměkko, oloupeme a dáme na přeloženou, velmi krátce v mikrovlnce ohřátou šunku a vejce v polovině přetrhneme. Přelijeme omáčkou podle volby, posypeme sekanou pažitkou a můžeme podávat.

 

Teplé předkrmy

 

Updated: 20.6.2023 — 23:48

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme