Zelníky

500 g kysaného zelí
300 g škvařeného sádla
600 g hrubé mouky
1 vejce
1 lžička soli
1 špetka pepře

( Poměry a váhy jsou pouze orientační – ještě nikdy jsem při pečení těchto placek nepoužila váhu ! )

POSTUP PŘÍPRAVY :

Kysané zelí necháme okapat. Je-li hruběji nakrouhané, je lepší je posekat. Sádlo mírně rozehřejeme, část se dá se nahradit i 100% tukem Omega. Zelí, sádlo, vejce, sůl a pepř smíchám v míse a pak postupně přidávám mouku. Tolik, aby se nelepilo na vále a dobře se vyvalovalo. Těsto dopracuji na vále. Z těsta vyvaluji placky na stéblo silné, přenesu na pečící papír.. Nakrájím rádýlkem, nebo kulatým nožem na pizzu na čtverečky (5×5 cm), nebo obdélníčky (6×9 cm). S papírem přetáhnu na plech a peču v troubě při 160° C asi 15 minut. Prostě až mají placky správnou barvu.

Po vychladnutí se konzumuje k nápojům podle chuti – znám rodinu, kde k plackám pijí kakao, proti gustu žádný dišputát !

0dobre

 

Autor : M. Fousková

 

0tlzpet

Pečivo sladké

Updated: 1.4.2017 — 20:56

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme